Keyifli okumalar . . . . .
Adamın koluna pansuman yapıp Gül'ü kapı dışarı ettim . Ekmek kapım az daha gidecekti . Neyse ki hala yaşıyor . Ellerini yeniden bağlayıp odadan çıktım .
"Gel buraya velet !" diye bağırdım . Başını önüne eğmiş yanıma geldi . Ben elimi belime koyup "Sana ne dedim ben! ?" Diye bağırdım ondan ses gelmeyince "O odaya girmeyeceksin demedim mi !? Ama sen ne yaptın , dediğimi dinlemeyip odaya girdin üstelik o insanı ısırdın !" dedim .
"Ama apya çok acıkmıştım. ." dedi bana baktı ve gözlerini hızla kaçırdı . Sinirden saçlarımı arkama atarak "Seni bu evden atacağımı söyledim . Dinlemedin mi sen beni? " diye sinirle kükredim . Hızla ağlamaya başlarken "Defol git odama! Gözüm görmesin seni !" dedim . Hızla odama girerek kapısını kapattı .
Of delireceğim ben en sonunda . Nasıl bu hallere düşebildim ? Duvara yaslandığımda içeriden mırıltı sesleri geldi .
Hızla içeri girdiğimde sayıkladığını gördüm . Su istiyordu . Odadan çıkıp bardağı aldım ve komşunun evine baktım . Evdeydiler be . Bu biraz zor olacak . O yüzden aşağıdaki teyzeden isteyeceğim .
Aşağı kata inip kapılarını çaldım . Kapıyı açıp beni süzdü . "Ne oluyor kız gece gece?";dedi merakla . Bardağı ona uzatarak "Suya ihtiyacım var ihtiyar ." dedim . Bir şeyler mırıldanıp bardağı aldı ve eve girdi . Bir dakikadan sonra bardağı doldurup bana geri verdi . "İyi geceler!" dedim ve yukarı çıktım . "İnsan bi teşekkür eder! " dedi arkamdan . Ben insan değilim ki ne takayım bu karıyı .
Eve girip kapıyı kilitledim ve odaya girdim . Uyanmış öylece etrafına bakıyordu . Bardağı kurumuş dudaklarına götürdüğümde içti ve kafasını geri yastığa bıraktı ve gözlerini kapattı .
"Nesiniz siz?" dedi gözlerini açmadan . "O insanlar paranı versinler kurtulacaksın buradan . O yüzden sana bir şey anlatamam !" dedim . Sinirle kahkaha atarak "Zaten gördüm o veleti . Kanımı içti be ! Ben bile o kadar manyak değilim! " dedi .
"Kendini bizimle kıyaslama insan! “dedim . Odadan çıkacakken "Vampir misiniz?" dedi ve gülmeye başladı . "Deliriyorum galiba!" diye mırıldandı . Ona dönüp "Hayır delirmiyorsun . Vampiriz !" dedikten sonra çıktım .
Ay çok havalıyım valla . Saçlarımı arkama atarak gülümsedim . Aklıma velet gelince bardağı mutfağa bıraktım ve odama doğru yürüdüm .
Kapıyı açtığımda yatağıma uzandığını gördüm . Gözlerini tavana dikmiş sakin bir şekilde yatıyordu . Yatağa yaklaşıp yanına oturdum . "Sana bağırdığım için üzgünüm ." dedim . "Haklışın apya . Yine şeni dinyemedim ." dedi pişman bir şekilde . Ah cidden nasıl ona kıydım ? Üstüne bağırdım .
"Bak Gül , o insan bize canlı lazım . 3 gün sonra sana istediğin her şeyi alabileceğim . Sonrada buralardan gideceğiz . Çok mutlu olacağız ." dediğimde hızla yerinden kalktı ve bana sarıldı . "Ben anniş ve babişi özyedim . Onlayın yanlayına gideyim mi ?" diye sordu heyecanla . Saçlarını okşayarak "Onların nerede oldukların bilmiyorum maalesef ." dediğimde heyecanı da mutluluğu da silindi . "Ama buluruz biz !" diyerek gülümsedim . O da gülüyordu .
"Artık o insana iyi davranalım tamam mı?" dedim . Kafasını salladığında alnından öptüm .
Onu odada bırakıp çıktım . Diğer odadan şu herifin sesi geldi . "Lan biri baksın artık buraya !" diye bağırdığını duydum odaya girdim . Kapıya yaslanıp "Ne istiyorsun?" diye sordum bıkkınca . "Tuvaletim var . Altıma yapacağım! " dediğinde ona ters ters baktım .
"Sakın kaçayım deme zaten başaramazsın da. " dedim ve ellerinde ki kelepçeyi açmaya başladım . Kelepçeler hala elindeyken onu odadaki banyoya götürdüm . "2 dakikan var!" diyerek banyodan çıktım . Yatakta oturup saniyeleri saymaya başladım .
2 dakika dolduğunda kendisi çıktı zaten . Onu yatağa doğru götürürken "Beni o yatağa bağlama . Hele şu kelepçelerle hiç olmaz . Zaten sizi biliyorum ." dediğinde onu salona çıkardım . Elleri arkasındaydı zaten o yüzden demir sandalyeye bağladım .
O etrafı süzerken benim odamdan Gül çıktı . Elinde ki kağıdı sevinerek benim yanıma getirdi "Apya inşan eykeğinden kazanacağımız payaya bana şu ayıcığı ayıcaksın dimi ?" dedi bana çektiği resmi göstererek . Ay gülüm bunun yanında diyecek bir şey mi bulamadın .
O herif kahkaha atarken ben gözlerimi resimden çektim . "Siz beni bırakın ben size istediğiniz her şeyi alırım !" dediğinde çok düşündüm . Hayır insanlar yalan söylüyor , onlara kesinlikle güvenmemeliyim . "Hayır fidye istemek daha eğlenceli ." dedim alayla gülerek . Tek kaşını kaldırıp "Ne kadar para istedin fidye olarak?" dedi .
Gül kucağıma otururken "20 milyon." dedim. Kahkaha atarak "Çok az," Dedi . ve ekledi "Ben açım !"
"Evde senin yiyebileceğin Bir şey yok . Ve de senin yiyeceğin şeyleri alacak para yok !" dedim ona bakmadan . Adam elimizde ölüp gitmese iyi . Bir şey daha söyleyecekken bir anda kapı yumruklanmaya başladı . Vampir gözlerimle baktığımda onları gördüm . Bizi nasıl buldular ? Şu insan erkeği tuvalete girince ne işler çevirdi . Ona dikkat etmeliydim . . . .