4
2018 Günümüz
Uğur üzerine geçirdiği tişörtü düzeltirken çalan kapı ile adımlarını oraya çevirdi. Kızlar gelmiş olmalıydı. Aslında neden böyle bir şey yaptığını bilmiyordu. Bu akşam araştırma yapmalarına gerek yoktu. Ama nedense onları tekrar görmek istemişti. Aslında onu tekrar görmek istemişti.
Kapıyı açtığında Yıldız ve Aysima ona gülümseyerek içeri girdiler. Yıldız ayakkabısını çıkarıp beyaz çorapları ile salona ilerlerken bir gözü ile Aysimaya baktığında gördükleri ile gülmemek için kendini tuttu. Çünkü kendisine sadece kuru bir hoşgeldin diyen adam kuzeninin ceketini çıkarmasına yardım ediyordu. Belki de bu işin sonunda Uğur Bey Buseden ayrılıp doğru yolu bulabilirdi.
Hep beraber geçtikleri salonda iş yerindeki dosyaların buraya gelmiş olduğunu gören Yıldız yanaklarını şişirerek onlara doğru ilerledi. Salonun bir köşesinde duran boş masaya bakıp koltuk takımının önünde duran orta sehpaya serilmiş dosyaların yanına gelince küçük bir an şaşırdı. Rahat rahat masada çalışmak varken bu adam neden yerde oturmalarını istemişti acaba.
Çok fazla düşünmeyip yere çöktüğünde eline bir dosya aldı ve beş sene önceki anlaşmaları okunmaya başladı. Dizilerini büküp sırtını koltuğa yasladığında Aysima onun bu rahat halini kafasını iki yana sallayarak karşıladı ve Uğur Beye bakıp müsade istedi. Adam onu onaylayıp gülümsediğinde aysima da hemen yere çöktü ve eline başka bir dosya aldı. Uğur ise iki kıza baktıktan sonra hemen Aysimanın yanına yere çöktüğünde onu fark eden Yıldız bir kaşı havada adama bakarken Aysima heyecandan nefesini tuttu.
Üçü birlikte bel yıl önce , yapılan bütün anlaşmaları , bütün çakışmaları , yapılmayan anlaşmaları , yarım kalan işleri tek tek incelerken gözleri yorulana kadar oturdular. En sonunda kafası kazan olan Yıldız başını kaldırıp Uğur Beye baktı. Ayaz hakkında bir şeyler öğrenmek istiyordu.
" O nasıl biri ?"
Uğur kendisine yönelen soruyu algıladığında gözleri dosyada konuşmaya başladı.
" Sakin bir yapısı vardı. Fazla iyi niyetli biriydi. Belki de o yüzden onu kandırabildiler. "
" Ayaz Bey ile sadece ikinizin bildiği bir anınız var mı ?"
Uğur ve Aysima anlamaz bir şekilde baktığında yıldız sırıtarak " Sadece merak ettim " diye omzunu silkti. Uğur ise bu duruma bir şey demeden düşünmeye başladı ve çok geçmedende anlatmaya geçti.
" Amerikada okurken Ayazın bir sevgilisi vardı. Harper. Ayaz ona kısa sürede aşık olmuştu ve kızın ağzından her çıkanı yapıyordu. Bir gece Ayaz sarhoş bir şekilde yanıma geldi. Kız bunu aldatıyormuş ve bu bir süredir devam ediyormuş. Ayaz bu olay üzerine Türkiyeye döndü ama herkes babası çağırdığı için döndüğünü zannediyordu. O ise gururu kırıldığı için kaçmıştı. Benden başka bunu bilen yoktu. "
Uğur sustuğunda Yıldız bütün konuşmayı beynine kaydetti ve ayağa kalltı. Su içmesi gerekiyordu . Tam mutfağa gideceği sırada titrediğini ve zeminin sallanmaya başladığını hissedip Aysimaya döndü.
" Benim lavaboya gitmem gerek "
Aysima Yıldızın sesindeki tınıdan kuzeninin yine yolculuk yapacağını anlayıp başını salladı. Burada kendisine düşen görev Uğur Beyi oyalamak olacaktı.
&&&&
2013 (Beş yıl öncesi )
Ayaz rahatlamanın verdiği hisle gözlerini kapatırken arkasında duyduğu " Oha " sesi ile hızla arkasına döndü ve kendisine pardon açıktaki poposuna şaşkınlıkla bakan Yıldızı gördü.
" Hassiktir "
Hızla pantalonunu çekip fermuarını kapatırken şaşkın bir şekilde ona döndü.
" Burda ne işin var ?"
" Bilmiyorum. Yine yolculuk yaşadım. "
" Tuvaletime mi ?"
" Kontrol edemiyorum ki. Hem valla bir şey görmedim. Yani arkadan azıcık görmüş olabilirim ama -"
" Allah aşkına sus "
Yıldız gözlerini kocaman açmış ona hayretle bakan adama hızlı hızlı kafasını salladı. Sonuçta adam haklıydı. Ama onun suçu da yoktu ki. İneceği yeri kendi seçemiyordu. Yine de az önceki gibi bir manzarayı kolay kolay unutamazdı. Adamın kalçaları kendisininkinden bile daha sıkıydı.
" Neden geldin ?"
" Bilmiyorum "
" Ne zaman gidersin ?"
" Bilmiyorum "
Ayaz ne yapacağını şaşırmış bir şekilde Yıldıza bakarken kendi kendine ofladı. Sabahtan beri gidip gelen kızın varlığına alışmıştı. Sanki sıradan bir olaymış gibi kızın gidip gelmesine ses etmezken şu an tek dersi içerideki kadındı.
" Bak. İçeride kız arkadaşım var. Seni görürse durumu açıklayamam. Burada sessizce bekle . Elbet birazdan gidersin "
Yıldız sonuna kadar açtığı gözleri ile " Beni burada mı bırakacaksın. " diye adamın koluna yapıştı.
" Başka çarem mi var ? Evime izinsiz gelen sensin. Ofisime de . "
" Tamam haklısın. Ama ben burda kalamam. Tuvalet burası be. Çarpılırım "
Ayaz sabırla gözlerini kapatıp açtığında yıldız korkmuş bir şekilde ona baktı. Ya adam onu buraya kilitlerse .
" Başımın belası. Gel benimle "
Adam kadının elini tutup kendi ile birlikte tuvaletten çıkardığında sağa sola bakarak koridorda hızla ilerledi. Tabi Yıldız da onun arkasından . Sonunda bir odaya girdiklerinde Yıldız burasının geçen sefer geldiğinde giyindiği ve Ayazın yatak odası olan oda olduğunu fark etti.
" Burda sessizce bekle "
" Sevgilini göndersen ?"
Ayaz tek kaşını kaldırarak bu sefer giyinik gelmiş olan kıza baktı. Geçen seferki halinden hiç şikayetçi değildi doğrusu. Üstelik kendi kıyafetleri de kızın üzerinde çok güzel durmuştu.
" Neden ?"
" Ne bileyim ya. Başkasının evinde , başkasının odasında tek başıma ne yapacağım ben ?"
Yıldız odada gözlerini gezdirerek sıkıntı ile bacağının birini titretmeye başladı. Bu yolculuk işi eğlenceli olması gerekiyordu ama bir odada tek başına beklemesinin hiç bir yanı eğlenceli değildi. Üstelik bu yakışıklı adamın zamanına gelmişken tek başına kalmak hiç bir şekilde adil değildi.
" Onu gelmeden önce düşünecektin ?"
" Bak daha önce de söyledim. Ben seçemiyorum bu durumu "
"
Yıldız karşısındaki adama gözlerini kısıp bakarken salondan seslenen kadının sesi duyuldu.
" Ayazzz. Aşkım nerde kaldın ?"
Yıldız kulağına dolan sesi tanıdığında şokla odadan çıkmak üzere olan adamın koluna tutundu.
" Sevgilin Buse mi ?"
&&&
2018 Günümüz
Uğur geldiklerinden beri tam konsantre olamadığı yazılara tekrar bakmaya çalıştı. Ama sadece çalıştı çünkü aklı da fikride yanında oturduğu kızdaydı. Bir kere kadın bambaşka kokuyordu. İnsanı sürekli bu kokuya muhtaç edecekmiş gibiydi. Belki de kullandığı şampuanı sorabilirdi. Böylelikle daha sabah fark ettiği ve bi türlü aklından çıkaramadığı bu kıza karşı hissettiği çekim kaybolurdu. Gerçi onun hareketlerinden anladığı kadarı ile kızda ondan hoşlanmış gibiydi. Yıldız da gittiği tuvaletten gelememişti. Bir an kaşlarını çattı. Kız zaten hasta gibiydi ve Uğur da onu çalışmaya zorluyordu.
" Bi Yıldıza baksak mı ?"
Aysima duyduğu sözler ile birden panik oldu ve hemen yanı başında oturan adama döndü. Onun telaşı adamda şüphe uyandırsa da mantıklı bir şey aklına gelmedi.
" Neden ki ?"
" Gideli baya oldu. Bir şey olmuş olmasın "
" Yoo ne olacak . Şey Yıldız eee -"
" Özel gününde . Sabah söylemiştin "
Aysima kıpkırmızı olup önüne dönerken Uğur dudaklarında peyda olan gülümsemeyi saklamadı. Onun utanması hoşuna gitmişti.
" Ne zaman işe başladın ? Seni daha önce görmemiştim "
Aysima takrar ona döndüğümde neredeyse burun buruna olduğu adama şaşkınlıkla baktı. Onunla sohbet etmeye mi çalışıyordu.
" İki ay oldu. Yıldız ile aynı gün başvurduk. "
" Başvuruları görseydim senin o bölüme gitmene izin vermezdim "
Aysima kaşlarını kaldırarak Uğura baktı. Onunla flört ediyordu. Aslında bu durumdan memnundu. Ne de olsa kendiside ne kadar inkar etsede ondan hoşlanıyordu. Ancak o yalnız bir kızdı ve buna hakkı vardı. Ama Uğur , işte onun başka bir kızla flört etmeye başka bir kızdan hoşlanmaya hakkı yoktu. Çünkü onun bir sevgilisi vardı.
" Öyle mi Buse hanım sanırım bunu hoş karşılamazdı. "
Uğur duyduğu isim ile sıkıntılı bir şekilde önüne döndü. Eli ile ensesini sıkarak yüzünü buruşturdu.
" Buse. Biraz sıkıntılı biri "
" Orasını bilmem . Sizin kız arkadaşınız ne de olsa "
Sesinde ima mı vardı ? Kesinlikle. Kız haklı diye düşündü. Busenin sevgilisi olduğunu bütün şirket biliyordu. Ve o şu an Aysimanın gözünde sevgilisi olan ama başkalarına göz atan şerefsiz biri olmalıydı. Uğur bu düşünce ile öfkelendiğini hissetti. Bu yanlış anlamayı ortadan kaldırması gerekiyordu.
" Buse benim sevgilim değil "
Adamın ağzınfan çıkanlar ile Aysima hızla başını yan tarafa çevirdi. Zaten ona bakmakta olan adam ise bir an gözlerini kızın dudaklarına dikti ama aklından geçen şeyin hiç sırası değildi. Gözlerini o güzel dolgunluklardan alıp kızın gözlerine çevirdi. Her şeyi baştan anlatması gerekiyordu. Aslında olanları kimseye söylemek ya da birini bulaştırmak istememişti ama tek başına da bu işte ilerleyememişti. Özellikle Buse gözlerini sürekli onun üzerinde tutarken. Kafasını önüne çevirip konuşmaya başladı. Ona bakarak daha fazla konuşamazdı yoksa. Kız gözüne zaman geçtikçe daha da çekici geliyordu.
" Altı ay öncesine kadar hiç bir şeyden haberim yoktu. Ayazı suçlu Buseyi de mağdur zannediyordum. "
Aysima adamın nereye varacağını merak ederek dinlemeye koyuldu. Adamın kaşları çatılmış sanki her ne yaşadıysa tekrar yaşıyormuş gibi öfkesi ortaya çıkmıştı. Ayrıca Buse nasıl mağdur olabilirdi ki ?
" Bir şey fark ettim. Buse o zaman benim sadece asistanımdı. Ve kullandığı takılar gözüme çarpmaya başladı. Herkese ne kadar maaş verdiğimizi ortalama olarak biliyorum ve Busenin maaşının o takılara yeteceğini hiç zannetmiyordum. Sonra üzerindeki kıyafetlere takıldı aklım. Hepsi markaydı. Belki saçma belki değil ama kafama takılmıştı bi kere. Onu takip etmeye başladım. Takip etmek dediysem öyle peşine adam falan takmadım. İnternet üzerinden yaptıkları , yazışmalar , konuşmalar ne bileyim önüme gelen herşeye baktım. "
Uğur soluklanıp kafasını çevirdi. Aysimanın ilgi ile onu dinlediğini görünce konuşmaya devam etti.
" Şirket içinde bir casus olduğunu düşünüyordum. Casus dediysem öyle dışarıya bilgi vermekten bahsetmiyorum. Biliyorsun şirket iki farklı bölümden oluşuyor. Diğer yatırımcılar farklı bölümü yönetiyor biz farklı . Bir süredir Biz sürekli kaybederken diğer bölümün sürekli kazandığını fark ettim. Biri bizim işleri baltalıyordu. "
" Sence bu casus Buse Hanım mı ?"
" Öyle. Bizim işler tersine dönüyor ve İngilizlere sürekli bilgi aktarıyordu. "
" O zaman neden onu kovmadınız ?"
" Aslında ilk fark ettiğimde benimde yapacağım buydu. Ama sonra yazışmalardan birinde Ayazın isminin geçtiğini gördüm "
" Yaa. Ne yazıyordu ?"
" Fazla işkillenecek bir durum değildi. Sadece satırında " sonu Ayaz gibi olacak " diye bir cümleydi. Kimden bahsettiklerini anlamadım. Ama yine de içime bir kurt düştü bi kere . Zaten baştan beri de Ayazın katil olabileceğini düşünmemiştim. Bende araştırmaya başladım. Buseye yakınlaştım. O da zaten dünden razıydı. "
" Yani yalan bir ilişki "
" Evet "
" Onu hiç sevmediniz mi ?"
Uğur yüzünü buruşturarak Aysimaya döndü tekrar. Her ona baktığında oluşan yakınlık sabrını fazla zorluyordu.
" Onun gibi kadınlar ilgimi çekmez. Ayazı temize çıkarır çıkarmaz onun sonu hapishane "
Aysima gözlerindeki ışıltı ile sadece başını sallarken adamın gözlerinin yüzünde gezindiğini fark etti. O gözler en son olarak dudaklarında durduğunda büyük bir yutkunma ihtiyacı hissetti. Boğazının kuruması ve heyecandan hızlanan kalbinin gümbürtüsü ile ellerinin titremeye başladığını hissettiğinde kendisine gittikçe yaklaşan dudaklar ile derin bir nefes aldı. Zaten kısa olan mesafe tamamen kapandığında aynı anda Aysimanın da gözleri kapandı. Tam ağzının üstüne çok hafif bir baskı hissetmişti ki kulağına dolan kapı sesi ile hızla gözlerini açıp geri çekildi. Uğur ona doğru eğilmiş olduğu yerde kalakalmıştı. Az önce onu öpmüştü. Yani öpmüş sayılırdı. Bir saniye de olsa dudakları dudaklarına değişmişti. Lanet kapı tekrar çaldığında bu sefer " Aşkım evde misin ? " diyen bir ses de duyuldu. İkisininde gözleri sonunda kadar açılıp hızla ayağa kalktılar. Gelen Buseydi. Uğur sehpanın üzerindeki dosyaları kucaklayıp odalardan birine girdiğinde aynısını Aysima da yaptı ve onu takip etti.
" Burda kal. Sessiz ol. Buse şüphelenirse bütün çalışmamız boşa gider. Onlara haber uçurursa her şeyin üzerini örterler "
" Tamam "
Aysima gözleri korku ile kocaman açılmışken Uğur son kez ona bakıp üzerindeki tişörtü çıkardı. Kızın gözleri adamın çıplak göğsüne takılınca yanakları kıpkırmızı kesildi. Uğur saçlarını da elleri ile karıştırıp ona döndüğünde pancar gibi olduğuna emindi.
" Nasıl görünüyorum ?"
" Uykudan kalkmış gibi ?"
" Güzel "
Uğur hızla odadan çıkıp kapıyı kapattığında Aysima da gözlerini kapatıp tavana baktı. Sonra aklına gelen şeyle bir an ne yapacağını şaşırdı. Yıldız hâlâ geri dömemişti.
&&
2013 ( 5 Yıl öncesi)
Ayaz anlamaz bir şekilde Yıldıza bakıp " Onu tanıyor musun ?" diye sordu. Yıldız ise içinde nereden geldiğini anlamadığı bir öfke ile başını salladı.
" O zaman sus ve burada sessizce gitmeyi bekle. "
" Onunla sevgili olamazsın "
Aya kaşlarını çatıp " O nedenmiş ?" diye sorduğunda Yıldız gözlerini kocaman açıp " Çünkü o Uğur Beyin sevgilisi " dedi. Ayazın kaşları duyduğu şeyle havaya kalkarken " Bizim Uğurun ? Amerika da olan Uğurun ? " diye sordu.
Yıldız hışımla başını salladı.
" Şimdiyi bilemem ama o kadın beş yıl sonra Uğur Beyin sevgilisi olacak "
Ayaz dalga geçer gibi ona baktı. Hala bu zaman yolculuğu işi ona saçma geliyordu ve bunu bakışları ile karşısındaki kıza açık bir şekilde gösteriyordu .
" Harper 'ı biliyorum. "
Ayaz duyduğu isimle karşısında şokla kaldı. Ne demişti o az önce ?
" Burda. Burda bekle. "
Ayaz şok olmuş bir ifade ile odadan çıktığında aklı karma karışık oldu. Harper'ı kimseye anlatmamıştı. Sadece Uğur biliyordu o da Türkiye de değildi. Dalgın bir şekilde salona girdiğinde boynuna dolanan kollar ile düşüncelerinden sıyrıldı. Buse ona gülümseyerek bakıyordu. Hayatına bir ay önce girmişti ve çok kısa zamanda sevgili olmuşlardı. Gerçi Ayazın amacı Harperı unutmaktı ve Buse tamda bu sırada karşısına çıkmıştı. Başını iki yana sallayıp aklını toplamaya çalıştı. Şu anda odasında bir kız vardı ve onunla kesinlikle konuşması gerekiyordu. Kararlılıkla başımı salladı ve Buseyi bir şekilde evden gönderdi. Kapıyı kızın arkasından kapattıktan sonra kendini mutfağa attı. Hemen iki kahve yapıp odaya koşturdu. Kız bir gidip bir geliyordu. Kontrol edemediğini söylemişti. Her an geri gidebilirdi ve Ayazın öğrenmesi gereken şeyler vardı.
&&
Yıldız çift kişilik yatağın ucuna oturmuş kendini geri atmıştı. Ayakları yerde sallanırken kollarını başının hizasında konumlandırıp tavanı izlemeye başladı. Ortada iğrenç bir durum vardı. Buse ( artık gözünde değeri kalmadığı için hanım demeyecekti. ) beş yıl önce Ayaz beyin sevgilisiydi. Büyük ihtimalle Ayaz Bey hisselerini sattıktan sonra babasını öldürüp hapse girince ondan ayrılmıştı. Ama şirkette çalışmaya devam etmişti. Sonrada Amerikadan gelen Uğur Beyle çıkmaya başlamıştı. Ne kadar süredir sevgili olduklarını bilmiyordu ama Yıldız iki aydır orda çalışıyordu ve o işe başladığında onlar zaten sevgiliydiler. Yıldız bazı şeyleri aklı almaz bir şekilde çözmeye çalışırken o kadar dalmıştı ki odaya girip kendisini büyülenmiş gözlerle izleyen adamı fark etmemişti.
Ayaz da zaten içeri girdiği anda gördüğü manzara karşısında sessizce olduğu yerde kalmış öylece onu seyretmişti. Öyle ya da böyle kız gerçekten çok güzeldi ve Ayazın bütün dikkatini çekiyordu. Adam ondan etkilendiğini kendine inkar etmedi. Şu anda kendi yatağında yatmış öylece tavana bakan kız kesinlikle Ayazın bütün hormonlarını devreye sokuyordu. Bıraksalar saatlerce onu izleyebileceğinin bilincinde hafifçe öksürdü. Kız her an geri gidebilirdi ve gitmeden konuşması gerekiyordu.
Onun sesini duyan yıldız ise hemen gözlerini çevirip yerinde doğruldu. Adam elindeki kupanın birini ona uzattığında da yanına oturdu. Bu yakınlık kesinlikle Yıldızı vermişti çünkü adam gerçekten suçlu da olabilirdi masumda. Ama ortada olan bir gerçek vardı ki adam çok yakışıklıydı.
" Demek zaman yolculuğu ?"
Ayaz konuştuğunda Yıldız yandan ona bakıp tekrar önüne döndü ve başını aşağı yukarı salladı.
" Buse gerçekten Uğur ile mi beraber . Yani gelecekte "
Yıldız tekrar başını ağır ağır salladı.
" Peki ben. Ben bu durumu nasıl karşılıyorum ? Tamam Buse ile henüz bir aydır beraberim. Ona aşık olmadığımı da biliyorum. Ama gelecek için bir umudum vardı. Yani onun beni sevdiğini düşünüyorum. İlerde ben de onu sevebilirdim. "
Yıldız adamın söyledikleri ile biraz düşündü. Ayaz Bey Buseye aşık değildi. Bu iyi bir şeydi . Neden iyi olduğunu da sonra düşünecekti. Şimdi daha önemli bir şey vardı.
" Sizin haberiniz olduğunu sanmıyorum. Olsa da pek müdehale edebilecek konumda değilsiniz "
Yıldız temkinli bir şekilde cevap verirken gelecekten fazla bilgi vermemeye çalıştı. Sonuçta değiştireceği herşey daha da kötü bir halde gelecekte karşısına çıkabilirdi. Ancak Ayaz duydukları ile Yıldıza tamamen döndü. Kızın ne demek istediğini anlamamıştı.
" Nasıl yani ? Gelecekte nerdeyim ki ?"
Yıldız ağzını açıp kapattı. Ancak bir şey söylemedi. Oturduğu yerden kalkıp salonun ortasına kadar yürüdü ve endişe ile boynunu kaşıdı. Yalan işinde pek iyi değildi ve şu an yalan söyleyeceğini açıkça belli ediyordu.
" Başka şehirde yaşıyorsunuz "
" Ben . İmkansız "
" Valla. Buse ile ayrılınca bunalıma girip başka şehre taşındınız. Amerika da olduğu gibi. "
Ayaz kaşlarını çatup ayağa kalktı ve kızın karşısına geçti.
" O bir kere olur. Ayrıca Buseye aşık bile değilim . Onun için şehir değiştirmem. Ve sen şu an yalan söylüyorsun. Anlayabiliyorum. "
Yıldız gözlerini açarak geri adım attı. Ne söyleyeceğini bilmiyordu. Ancak Ayaz da neler olduğunu öğrenmeye kararlıydı. Çünkü gelecekte kötü birşeyler olduğunu tahmin ediyordu. Kıza doğru bir adım attı ve açılan arayı geri kapattı.
" Bana ne oldu ?"
" Hiç bir şey . Gerçekten "
Yıldız tekrar bir adım geri attı. O geri gittikçe Ayaz da üzerine geldi.
" Bana ne oldu ?"
" Bilmiyorum. Ben geldiğimde yoktunuz "
" Biliyorsun. Kötü bir şey olmuş. Anlat "
" Hayır bilmiyorum "
" Bana ne oldu ?"
Yıldız başını iki yana sallayarak bir adım daha attı ve sırtı duvara değince durmak zorunda kaldı. Ayaz da hemen önünde durup gözlerini kızın gözlerine dikti. Bu yakınlık kanını kaynatsa da kendini tuttu. Gerçekleri öğrenmeliydi ve gerçekler şunanda bu kızın dudaklarında saklıydı. Küçük kırmızı dudaklarında .
" Anlat "
" Bilmiyorum ki "
" Anlat "
" Gerçekten bilmiyorum ya "
" Yıldız anlat "
" Hapistesin "
Yıldız kendini köşeye sıkışmış patlayacak gibi hissederken adamın bu kadar ısrarcı olması yüzünden patladığında hızla ellerini dudaklarına götürdü. Karşısındaki adam ise duyduğu şeyle sarsılarak geri adım attı ve aralarında mesafe açtı. Doğru duymuştu değil mi ? Kız hapistesin demişti.
" Na-Nasıl ?"
Adam şaşkın bir şekilde kızın yüzüne bakarken yıldız ellerini ağzından çekti ve başını iki yana salladı.
" Bunu söylememeliydim. Bu çok tehlikeli. Geçmişi değiştiremem. Bunu bilmemeliydin. Ben ne yaptım. "
Yıldız korkak bir şekilde kendi kendine konuşurken birden ayaklarının altındaki zemin titredi ve Ayaza baktı. Onun yüz ifadesinden gideceğini anlayan Ayaz hırsla ileri atıldı ve kızı tutmaya çalıştı.
" Hayır gidemezsin . "
Ama uzanan kolları kızın birden kaybolması ile boşluğu tutunca sinirle kendi etrafında döndü.
" Allah kahretsin "
&&