3
Yıldız dönen başını ve midesini dengede tutmak için biraz bekledi. Daha az önce ilk yolculuğunu yaşamıştı ve bunun etkileri hâlâ vücudundaydı.
" Geçmişe mi gittin ?"
" Hıhım. Sonunda oldu Aysima. Hayalini kurduğum, ümidimi kestiğim şey oldu "
" Tamam sakin ol. Ve hızlı hızlı anlat. Çünkü Uğur Bey seni tuvalette sanıyor ve her an geri gelebilir "
Yıldız normale dönmüş başını sallayarak hemen bir sandalyeye oturdu.
" Ayaz Beyin zamanına gittim. "
" Şu şirketteki hisselerini satan diğer ortak "
" Evet "
" Ne alaka ya "
" Bende bilmiyorum. Ama bu odadaydı. Hâlâ çalışıyordu. Demek ki henüz o olaylar yaşanmamış "
Kapının açılması ile iki kız susup gelene baktı. Uğur Bey içeri girdiğinde Yıldızı görünce gülümsedi.
" Şimdiden geç kaldık. Lütfen hemen başlayalım "
Uğur Bey tozlu masaya geçtiğinde Yıldız ve Aysima karşılıklı koltuklara geçip oturdular. Yıldız dudaklarını ısırarak Patronuna baktı. Hala ne yapacağını bilmiyordu.
" Bu dosyalarda ne arayacağız ?"
Uğur başını kaldırıp Yıldıza baktı. Onlara birşey anlatmamıştı ve haklı olarak kızlar ne yapacağını bilmiyordu. Derin bir nefes aldı.
" Ayaz' ı aklayacak herhangi bir şey "
İki kadın önce birbirine sonra Uğura baktığında adam elleri ile yüzünü sıvazlayıp onlara baktı.
" Ayaz ve ben beraber okuduk. İkimizde yurt dışında eğitim aldık. Mezun olduğumuzda Ayaz buraya gelip işlerin başına geçerken ben bir sene daha kalmak istedim. Altı yıl önce Ayaz Türkiyeye döndü . Bir sene boyunca hiç sorunsuz işler yürüdü. Babam ve amcamda Ayaza güvenip emekliye ayrıldılar. Benim gelmeme bir ay kala büyük bir olay meydana geldi "
" Ne olayı ?"
Aysima kendini kaptırmış adamın ağzından çıkanları dinlerken Uğur da gözlerini ona çevirdi. Kızın kahverengi gözleri pür dikkat onun üzerindeydi.
" Ayaz amcamı ve babamı hiçe sayarak kimseye haber vermeden kendi hissesini şu anki hissedar olan İngiliz yatırımcıya sattı. Bunu duyan amcam ve babam onunla konuşmak istemişler. Aralarında büyük bir tartışma çıkmış. Nasıl yaptı hâlâ bilmiyorum ama Ayaz amcamı yani kendi babasını öldürdü "
" Aaa "
Aysima şaşkın bir şekilde elini ağzına kapattığında Yıldız da aynı şaşkınlıkla karşısındaki adama bakakaldı. Daha yarım saat öncesine kadar o anlattığı adamın yanına gitmişti. Onu kendi gözleri ile görmüş ve onun yakışıklı suratından etkilenmişti.
" Neden onu aklayacak bir şey arıyorsunuz ?"
Yıldız kendini toplayıp bu soruyu sorduğunda Uğur gözlerini Aysimanın güzel yüzünden çekip ona döndü.
" Çünkü bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorum "
" Ne gibi ?"
" Ayaz hiç bir zaman bu suçlamaları kabul etmedi. Özellikle babasını öldürdüğünü . Ve artık bende onun suçsuz olduğunu düşünüyorum "
" Bunlar ne zaman oldu ? "
" Beş yıl önce. Aslında tamda davet gecesi 5 yıl olacak. "
Yıldız başını ağır ağır salladıktan sonra dudaklarını ısırarak kuzenine baktı. O ise hayran hayran patronunu izliyordu. Gözlerini devirerek kendi kendine düşünmeye başladı. Bir yandan da kucağına çektiği dosyanın kapağını açtı. Az önce hayatında bir ilk yaşamıştı ve daha buna sevinip sindiremeden başına yeni bir iş almıştı.
" Artık, dediniz "
" Ne ?"
Uğur konuşan yıldıza anlamayarak baktığında Aysima da kuzenine baktı.
" Artık suçsuz olduğunu düşünüyorum dediniz . Beş yıl geçmiş. Neden şimdi ?"
Uğur Yıldızın ne demek istediğini anlayarak kafasını aşağı yukarı salladığında derin bir nefes verdi.
" Sanırım bunu anlatmaya hazır değilim. Belki sonra "
Yıldız kaşlarını çatarak önüne döndüğünde odanın içinde yükselen telefon melodisi ile tekrar patronuna baktı. Uğur sıratı asık bir şekilde telefonu cevapladığında Yıldız direk kuzenine baktı.
" Efendim Buse "
Aysimanın yüzü duyduğu isimle anında düştüğünde kucağında tuttuğu dosyaya iyice gömüldü.
" Ofisteyim Buse nerde olacağım. Çalışıyorum. "
"......."
" Hayır yalnızım "
Uğur ensesini kaşıyarak yalan söylerken bir gözü ile kızlara baktı. Yıldız alenen patronunu izlerken Aysima hiç oralı değil gibi görünüyordu. Uğur da dudaklarını bükerek önüne döndü. Bir kaç şey daha söyledikten sonra telefonu kapatıp kendi kendine konuştu.
" Bu da iyice kendini kaptırdı "
Yıldız ve kuzeni anlamayarak birbirine bakarken Uğur çoktan işine geri dönmüştü.
Akşama kadar hiç ara vermeden çalışan üçlü mesai saati çıkışı tutulan boyunları ve sürekli oturmaktan ağrıyan belleri ile kendilerine gelmeye çalışırken Aysima çalan telefonuna baktı. Annesi arıyordu.
" Efendim anne ?"
"......."
" Yaa. Hemen mi ?"
" ......."
" Anladım. İyi yolculuklar "
Aysima telefonu kapattığında merakla ona bakan kuzeni " Hayırdır " diye sordu. Aysima ise omzunu silkerek " Bizimkiler memlekete gidiyormuş. Dedemin işleri işte " diyerek geçiştirdi. Yıldız kuzenine başını sallayarak bakarken yan gözle patronuna baktı. Bu gün fark ettiği bir diğer şey de patronunun Aysimaya bakışlarıydı. Çünkü o bakışlarda beğeni vardı.
" Bu şekilde bir yere varamayacağız gibi görünüyor. Daha fazla çalışmamız lazım "
Uğur ikisine bakarak konuşunca Yıldız anlamayarak patronuna döndü.
" Ne yapacağız ki ?"
" Akşamları da çalışabiliriz. Tabi ki bunun için ekstra maaş alacaksınız "
Aysima ile bakışan yıldız ne cevap vereceklerini bilemediler. Aysima içim bu bulunmaz fırsattı elbette. Uğur Bey ile daha fazla vakit geçirebilecekti. Ama yıldız pek bunu istemiyor gibiydi.
" Olurr "
Aysima ikisi adına karar verince Yıldız gözlerini açarak kuzenine baktı. O akşamları falan çalışmak istemiyordu ki. Sadece ailesinin yanına gitmek ve yaptığı yolculuğu anlatmak istiyordu. Hem belki bir daha yolculuk yapardı. Annesinin günde bir kaç kez gittiğine şahit olmuştu.
" Sevindim. Burda kalamayız. Güvenlik Buseye haber uçurur. İkinizden birinin evi de sanırım sıkıntı çıkaracaktır. Benim evim en makbulü gibi ?"
Soru sorarcasına baktığında Aysima mutlulukla başını sallarken Yıldız patronuna yine anlamsızca baktı.
" Buse hanımın bunu duymasından neden korkuyorsunuz ?"
Uğur alnını ovarak karşısındaki kıza baktı. İşe girdiğinden beri nasıl azimle çalıştığını biliyordu. İki ay boyunca onu denemiş ve güvenirliğini test etmişti . Kendi hazırladığı sunumları , raporları Busenin sahiplenmesine ses çıkarmamış ve yine Busenin kötü davranışlarına katlanmıştı. Uğur bütün bunların farkındaydı ve bu sır için bu yüzden Yıldızı seçmişti.
" Bunları akşam konuşuruz "
İki kadında onu onaylayarak yerlerinden kalktılar. Biri bir an önce eve gidip başına gelenleri ailesine anlatmak için acele ediyor diğeri bir an önce eve gidip tekrar hoşlandığı adam ile aynı havayı solumak için acele ediyordu. İki kadında dışarı çıktıktan sonra odada yalnız kalan Uğur ise haksızlığa uğradığını düşündüğü kuzenini bir an önce kurtarmak için acele ediyordu. Derin nefesler alarak o da odadan çıktı. Kapıyı arkasından kilitlerken asansöre binen ikiliyi gördü. Şu kuzen Aysima harbi güzel kızdı.
&&
Yıldız daha eve girdiği anda annesinin koşarak boynuna atlamasından her şeyi bildiğini anlamıştı. Kadın kızına sıkı sıkı sarılıp üzgün bir şekilde onu teselli etmeye çalıştığında Yıldız anlamayarak annesine bakmıştı. Önce annesine " Nasıl anladın ? " diye sormuştu. Kadıncağız göğsünü tutup " Tam burda bir şeyler içimden söküldü sanki " demişti. Yıldız şaşkın bir şekilde annesine baktığında bu sefer de neden üzgün olduğunu sormuştu. Çünkü kendisi gerçekten çok mutluydu. Ancak annesi böyle düşünmüyordu. Zaman yolculuğu dışardan eğlenceli gibi gözükse de aslında çok tehlikeliydi ve Zeynep artık kızı için sürekli endişelenecekti. Yıldız ise annesinin bu tutumu karşısında onun içini rahatlatmak için bir yorumda bulunmadı. Sadece annesinin ona verdiği öğütleri dinledi ve üzerini değiştirmek için odasına geçti . Hızlı bir şekilde banyoya girdi ve yine hızlı bir duş aldı. Bedenini bir havluyla sardı ve banyodan çıktı. Daha kapıyı henüz kapatmıştı ki ayaklarının altındaki zemin sallandı ve içinin çekildiğini hissetti. Yine oluyordu. Heyecanla gözlerini kapadı.
&&
2013 ( 5 yıl öncesi )
" Hass-"
Yıldız daha gözlerini açmadan kulağına gelen ve yarıda kesilmiş küfür ile nerede olduğunu anladı sımsıkı yumduğu gözlerini araladı. Karşısında ona şaşkınlıkla bakan Ayaz vardı. Yıldız geçmişe gelmenin heyecanından durumunun farkında değildi ancak karşısındaki adam tamamıyla farkındaydı. Hemde tüm hormonları ile.
" Merhaba "
Yıldız anın heyecanı ile etrafında dönerken onu izleyen adam gözlerini kapatıp açtı. Ama kadın hâlâ oradaydı. Sabahın görünse ofisinde birden ortaya çıkan ve odanın ortasına kusan ,sonrada adamın boynuna atlayıp zıplayan en sonda sadece ismini öğrenip ortadan kaybolan kadın yine birden bire ortaya çıkmıştı. Hemde nerdeyse çıplak bir vaziyette. Pekala o da bir erkekti sonuçta. Uzaydan da düşse karşısında çıplak bir kadın varsa onun incelerdi. Ayaz da öyle yaptı. Teni beyazdı. Vücuduna sarılı olan havlunun açıkta bıraktığı bacakları düz ve uzundu. Yukarıya doğru çıktığında kalçalarının her erkeği istekle dolduracak derecede güzel olduğunu gördü. Havlu düz indiği için belini göremiyordu ancak sabahki halinden inceliğini biliyordu. Havlunun başladığı ve ucunun sımsıkı kıstırıldığı göğüsleri ise orta büyüklükte gibiydi. Hemen üst kısımları havlunun üzerinden biraz taşmıştı. Açıktaki boynu ve omuzları ise tam Ayaz'ın -
" Burası neresi ?"
Ayaz düşüncelerinde neredeyse sevişeceği kadının sesini duyunca hemen başını iki yana salladı. Onun kim ve ne olduğunu bile bilmiyordu.
" Evim "
" Senin evin mi ?"
" Evet. Bak burda neler döndüğünü gerçekten merak ediyorum ama önce üzerine bir şeyler giymelisin "
Yıldız adamın sözlerini idrak ettiğinde hemen başını indirip üzerine baktı. Şaşkınlık ve utanç ile havlusına daha sıkı sarındı. Ne kadar aptal olduğunu düşünüp kendisini inceleyen adamdan gözlerini kaçırdı. Bu zaman yolculuğu işi gerçekten de zordu.
&&
Yıldız kendisi için yatağa konmuş eşyalara baktı. Paketinden çıkmamış bir erkek boxerı, belinden bağlamalı eşofman altı ve büyük bir tişört. Kapının kapalı olduğunu tekrar kontrol ettikten sonra havlusunu bir kenara bırakıp hızla giyen yıldız başından geçirdiği tişört ten saçlarını kurtarıp sırtına dökülmesine izin verdi. Paçalarını bir kaç defa kıvırdıktan sonra odadaki boy aynasına yürüdü. Üzerine en az üç dört beden büyük gelen kıyafetler içinde kaybolmuştu resmen. Hatta şu anda babasının kıyafetlerini giyen kız çocukları gibiydi. Kendi haline gülerek etrafına baktı. Bu adam gerçekten zengin olmalıydı. Bu kadar parası varken neden daha fazlasına göz dikip şirketi satmaya çalışmıştı acaba. Gerçi Uğur Bey böyle düşünmüyordu. Yıldız düşünceler içinde adamın yatak odası olduğunu düşündüğü odadan çıktı. Tek başına yaşamak için gayet büyük bir evdi. Aşağı inerken adamı bıraktığı yerde göremedi. Gözleri hızla etrafı tararken arkasından bir el önüne doğru büyük bir fincan uzattı. Yıldız irkilerek arkasına dönünce ona değişik bir ifade ile bakan adamı gördü. Bir elinde kendi ağzına götürdüğü kupası bir elinde de ona uzattığı ve dumanı üzerinde kahve kupası vardı.
" Yakışmış "
Ayaz kızın üzerindeki kendi kıyafetlerine bakıp önden yürüdüğünde Yıldız da onu takip etti. Açıkçası ne zaman geri döneceğini bilmiyordu ve neden sürekli bu adanın etrafında olduğunu anlamıyordu.
" Geç "
Adamın sesini duyan Yıldız başını sallayarak onun gösterdiği yere oturdu. Kocaman kıyafetlerin içinde kocaman koltuğa oturunca minicik kalmıştı. Onun tam karşısına oturan adam ise dikkatle ona bakıyordu. Adam haklı olarak ona soru soracaktı ve Yıldız ne söyleyeceğini ne kadar bilgi vermesi gerektiğini bilmiyordu. Sonuçta annesi onu sıkı sıkı uyarmıştı. Geçmişi değiştirecek hiç bir şey yapmaması gerekiyordu. Yaşanmış olaylarla oynamak çok tehlikeliydi.
" Kimsin sen ?"
" Yıldız "
" Onu biliyorum. Sabah söylemiştin. Ofisin ortasına kustuktan hemen sonra "
Yıldız o anları hatırlayınca yüzünü buruşturup Ayaza baktı.
" Özür dilerim. İlk yolculuğumdu. Midem çok bulanmıştı "
" Ne yolculuğu ?"
Ayaz karşısındaki kıza dikkatle bakıyor ve onu inceliyordu. Onu salonun ortasında dikilirken gördüğü ilk an kalbinin hızla atmasına şaşırmıştı. Tamam kadın güzeldi. Dikkat çekiyordu. Ama hırlı mı hırsız mı nasıl bir numara içinde bilmediği birine bu kadar ilgi duyması kendisini şaşırtmıştı. Karşısındaki kadın dudaklarını ısırarak gözlerini kaçırınca onun söyleyecek bir şeyler arandığını fark etti. Eğer yalan söylerse hemen anlardı çünkü kız içi dışı bir birine benziyordu.
Sabah birden ortadan kaybolduğunda olanların bir rüya olduğunu düşünen Ayaz şimdi yine kanlı canlı karşısında oturan kıza sabırla bakmaya devam etti. Yıldız istediği kadar düşünebilirdi. Onun için sorun yoktu. O karşısında oturduğu sürece onu izleyebilirdi. Sevgilisi olan bir adama göre fazla ileri gittiğini düşünse de göze de yasak yoktu sonuçta.
" Ben şey yapıyorum "
" Ne yapıyorsun ?"
" Zamanda yolculuk yapıyorum "
Ayaz bir an karşısında kendine ciddiyetle bakan kadına kitlendi sonra da aniden gülmeye başladı. Yıldız zaten ona inanmasını beklemiyordu ama böyle kahkahalar atması da gücüne gitmişti.
" Yalan söyleyeceğini tahmin etmiştim ama böylesini gerçekten düşünmemiştim. "
Ayaz hâlâ gülerken karşısında giderek bozulan kızın yüzüne baktı. Gayet ciddi duruyordu. Birden gülmesini keserek inanamaz gibi kıza dikti gözlerini.
" Sen ciddisin "
" Evet "
" Kanıtla "
" Siz Ayaz Girgin' siniz. Kuzeniniz Uğur Girgin . Beraber Girgin inşaat'ı yönetiyorsunuz "
" Bunları internete bakan herkes öğrenebilir. Ayrıca Uğur yurt dışında . Ödevine tam çalışmamışsın "
" Uğur Bey yakında dönecek "
" Bunu da herkes biliyor "
Yıldız sıkıntı ile alnını ovaladı. Onların özel hayatı ile ilgili hiç bir şey bilmiyordu ki adama anlatsındı.
" Başka bir şey bilmiyorum. Sizinle yada şirketinizle ilgili bilgim sınırlı. İşe gireli daha iki ay oldu ."
" Bizim şirkette mi çalışıyorsun sen "
" Evet . Uğur Beyin yardımcı asistanıyım. "
" Uğurun ?"
Yıldız hıhım diyerek başını salladığında Ayaz kıza gözlerini kısarak bakmaya devam etti.
" Soyadın ne ?"
" Ne ? Neden ?"
" Tabiki seni araştıracağım "
" Olmaz. Yani geçmişi değiştiremem. Benimle yani buradaki benimle iletişime geçemezsiniz. Hangi yıldayız ? "
" 2013 "
" Yaa. Beş yıl öncesine gelmişim. Henüz üniversiteye yeni başladım o zaman. "
Ayaz ciddi ciddi hesap yapan kıza hayretle bakarken tekrar sordu.
" Soyadını söyle "
" Benimle iletişime geçmeyeceğinize söz verin. "
" Tamam. "
" Saygın "
" Saygın. Yıldız Saygın. Bi dakika . Saygın inşaat ile bir ilgin var mı ?"
" Evet. "
" Sen yoksa Evren Saygının kızı mısın ?"
" Hayır . O amcam. Eymen benim babam "
Ayaz gözleri kocaman açılarak Yıldıza bakakaldı. Eymen ve Evren kardeşleri tanıyordu. Hatta babalarının geçmişte yaptıklarını da biliyordu. Yıldız acaba dedesinin katil olduğunu biliyor mu diye düşündü adam. Ama sonra konudan uzaklaştığını fark edip tekrar kıza odaklandı. Saygınların iki kızınında küçük olduğunu ve henüz okula gittiklerini biliyordu. Oysa ki karşısındaki kadın hiç bir şekilde küçük değildi.
Yıldız adamın dikkatle kendini incelediğinin farkında acaba yanlış bir şey söyledim mi diye düşünürken boynunu kaşıdı. Adamın gözlerinin oraya kaydığının farkına varmadan ne yapacağını düşünürken oturduğu yerde başı dönmeye başlayınca hızla ayağa kalktı.
" Gidiyorum "
" Ne ?"
Ayaz anlamayarak yalpalayan kızı görünce kendide ayaklandı. Ancak daha kıza kolunu uzatmıştı ki kız geldiği gibi birden ortadan kayboldu ve Ayaz öylece boşluğa bakakaldı. Duraklarından ise bu gün yeterince kulladığı küfür tekrar çıktı.
" Hassiktir. "
&&&