5 Final
2018 Günümüz
Yıldız koridorun ortasında belirdiğinde bir elini duvara koyarak dengesini sağlamaya çalıştı. Midesi yine bulanmıştı ve az önce yaptığı büyük hata yüzünden çok korkuyordu.
" Anlamıyorum neden burda kalamaz mışım ?"
" Buse bak hâlâ hastasın. Bana da bulaştıracaksın. Benim dinlenmek gibi bir lüksüm yok biliyorsun. "
Buse ve Uğur Beyin sesini duyunca gözleri hızla açıldı. Bu kadın buraya ne zaman gelmişti. Yıldız kaç saattir yoktu ve Aysima neredeydi ?
" Neden benden kaçıyorsun ?"
" Senden kaçtığım falan yok Buse "
" Neredeyse altı aydır birlikteyiz. Tam altı ay. Ama sana yaklaşmama izin vermiyorsun. Benden hoşlandığını söyledin ama öpüşmelerimiz bile bir elin parmağı kadar. Üstelik ben her şeye hazır olduğumu söylediğim halde "
Busenin söylediklerini duyan Yıldız midesi kasılarak yüzünü buruştururken Uğır Beyin sesini duydu.
" Buse saçmalıyorsun. Ayrıca sen bir bayansın. Kendini ağırdan alman lazım. "
" Ben seni seviyorum Uğur. Senin için her şeyi yaparım "
" Buse. Bunları sen iyileşince konuşalım. "
Yıldız daha fazla dinlemek istemediği için Aysimayı aramaya koyuldu. Daha yavaşça açtığı ilk kapının ardında kuzenini bulunca sevinçle içeri girdi.
" Dönmüşsün "
" Döndüm "
" Buse burda "
" Duydum "
" Sen iyi misin ?"
Yıldız başını iki yana salladığında Aysima endişe ile kuzenine yaklaştı.
" Ne oldu ki ?"
Yıldız hiç bir şey söylemeden başını eğdiğinde arkasındaki kapı açıldı ve Uğur Beyin sesini duydu.
" Gitti "
&&&
Yıldız yorgun geldiği bir iş gününün daha ardından daha kendini salonda annesinin yanına attı. Zeynep direkt kızına bacağını gösterdiğinde Yıldız minnettar bir şekilde bacaklarını koltuğa uzatarak annesinin bacağına başını koydu.
" Babam nerede ?"
" Banyodaydı. Gelir birazdan "
" Anne sana bir şey sorabilir miyim ?"
" Tabiki "
" Hiç geçmişte bir şeyleri değiştirdin mi ?"
" Hıhım "
Yıldız heyecanla gözlerini annesine kaldırdı .
" Gerçekten mi ?"
" Evet "
" Peki sonra ne oldu ?"
" Sonra. Daha kötü şeylerin olduğunu gördüm. "
Yıldız heyecanı solmuş bir şekilde " Yaa " dediğinde Zeynep gözlerini kısarak kızına baktı.
" Yıldız . Sakın kızım. Sakın akışa müdehale etme. Sonuçları çok kötü olabilir "
" Ama ya gelecekte haksızlığa uğradığını bildiğin biri varsa. Onu bu Haksızlıktan kurtaramaz mıyım ?"
" Belki. Ama ne olursa olsun sonuçlarının ne olacağını bilmediğin bir şeye müdehale etme. Gelecekte ne gibi değişiklikler yaratacağını bilemezsin "
Yıldız üzgün bir şekilde başını salladı. En son üç gün önce yolculuk yapmıştı ve bir daha yolculuk yapmamıştı. Uğur beyin evine döndüğünde olanları Aysimaya anlatmış , aysima da o yokken konuştuklarını ona anlatmıştı. Ve üç gündür de gözünü her kapattığında gözlerinin önüne gelen Ayazın suratını bir türlü aklından atamıyordu.
" Anne "
" Efendim "
" Sen yolculuk yaparken. Kendi istediğin zamana yada birinin yanına gidebiliyor muydun ?"
" Hımm . Hiç böyle bir ihtiyaç hissetmedim. Ama sadece bir kere bunu yapmak zorunda kaldım. Baban benimle birlikte geldiği bir zamanda geri dönüşüme yetişemedi ve geçmişte kaldı. Geri döndüğümde delirmiş gibi yolculuk yapmaya çalıştım. Ama olmadı . Çok konsantrasyon gerektiriyordu. "
" Ama sonunda yaptın. Babam bizimle olduğuna göre "
" Evet. Saatlerimi almıştı. Ama yaptım "
" Teşekkür ederim anne. Erken yatacağım. Yarın davet gecesi ve benim çok işim var "
Yıldız annesinin dizinden kalkarak yanağına bir öpücük kondurup odasına geçti. Kendisini direkt yatağa atarak gözlerini kapadı ve konsantre olmaya çalıştı. Daha fazla dayanamayacaktı. Ayazı görmeliydi. Ne kadar süre öyle kaldı, ne kadar saat uğraştı bilmiyordu. Tek düşündüğü Ayazın yanına gidebilmekti. Akşam yemeğinden sonra hemen yatmış ve uğraşmaya başlamıştı. Şimdi ise saat neredeyse sabaha karşı üç olmuştu . Gerçektende annesinin dediği gibi çok zordu. Artık neredeyse pes etmek üzereydi ki birden yattığı yatağın sallandığını hissetti.
&&
2013
Hissettiği hızla giden sarsıntı ile Yıldız hemen gözlerini açtı ancak etraf karanlıktı. Hâlâ yatakta yatıyordu. Hayal kırıklığı ile üzerindeki örtüye daha sıkı sarıldı. Kolunun altına kıstırdığı yorganın kaygan kumaşını hissettiğinde kaşları çatıldı. Onun yorganı saten değildi ki . Hızla arkasını döndüğünde gördüğü yüz ile hafif bir şekilde ağzından çığlık kaçtı.
Kızın çığlığı ile gözleri açılan Ayaz ise burnunun dibinde gördüğü yüz ile yerinde sıçrayarak doğrulurken küfretti .
" Hassiktir "
Yıldız yüzünü buruşturarak " Beni gördüğünde hep küfrediyorsun ama ya " diye mızlandı. Ayaz ise tek başına girdiği yatakta yanında Yıldız ile uyanmanın verdiği sersemlik ile şaşkın bir şekilde kıza bakmaya devam etti.
" Yıldız "
" Evet "
" Aklımı çıkardın ya "
Ayaz yatağa kendini geri attığında Yıldız ne yapacağını bilemeyerek yatakta oturur vaziyette kalakaldı. Onun halini gören Ayaz ise " Yatsana kızım ne diye oturdun kaldın" diye kıza baktı. Yıldız ise hafif çekingen bir şekilde yatağa Ayazın yanına uzandı. Saçları yastığa yayıldığında Ayaz bir an burnuna dolan koku ile gözlerini kapatıp açtı.
" Gerçekten artık nereye geleceğini kontrol etmelisin "
" Ne ?"
Yıldız anlamaz bir şekilde ona döndüğünde Ayaz gözlerini devirerek yan döndü.
" Önce ofisimin ortasında ortaya çıktın. Sonra çıplak bir vaziyette evimin salonunda -"
" Çıplak değildim. Havlu vardı "
" - Daha sonra da tuvalette tamda ben işerken -"
" Yaaa "
Yıldız utanarak iki eli ile yüzünü kapatıp diğer tarafa döndü. Kızın utanarak arkasını dönmesini izleyen adam vücudunu ona biraz daha yaklaştırdı.
" En son olarak da yatağımda "
Yıldız yüzüne ateş bastığını hissederken elleri ile yüzüne yelpaze yaptı.
" Aslında seninle konuşmak için uzun zamandır bekliyordum. "
Yıldız duyduğu bu söz ile karşısındaki pencereye bakarak " Ne ?" diyebildi.
" En son hapiste olduğumu söyledin ve kayboldun. Bir haftadır ne hata yaptığımı neden hapse girdiğimi düşünmekten kafayı yedim. Her gün gelmeni bekledim. Ama sen gecenin bir yarısı yatağımda ortaya çıktın. Sürekli beni şaşırtıyorsun "
" Sen bir hafta mı dedin ?"
" Evet "
" Zaman burda farklı geçiyor benim için . Annem bundan bahsetmişti "
" Annen ?"
" Evet. O da zaman yolcusu. Bana ondan geçti. Ona da dedemden "
" Vay canına çok değişik "
Ayaz konuştukça kokusundan sarhoş olacağını düşündüğü kokuya daha fazla yaklaşmak için nerdeyse bütün bedenini kıza yasladı. Kendisine dokunan başka bir vücudu hisseden Yıldız ise bir an kasılıp ileri doğru hamle yapmaya çalışınca Ayaz çabuk hareketle arkasından sarılarak onu durdurdu.
" Madem sürekli benim yanıma geliyorsun benim dediğimi yapmalısın . Be ben bu kokuyla uyumak istiyorum "
" Senin sevgilin yok muydu ? Hani adı Buse olan. Git onun kokusu ile yat. "
Yıldız saçma bir durumda saçma bir konuşma yaptığının farkındaydı ama kendini tutamıyordu. Geçmişte yaşayan bir adamı kıskanıyordu.
Ayaz ise bir haftadır aklından çıkmayan kıza kavuşmanın verdiği rahatlık ile burnunu kızın ensesine gömdü.
" Neden hapse giriyorum ? "
" Bunu söyleyemem. "
" Neden ?"
" Çünkü geçmişin akışını değiştiremem. Bu yasak "
" Zaten değiştirmedin mi ?"
" Ne ?"
" Gelecekten gelen bir kızı bekledim. Bir hafta. Bu normal mi ?"
Yıldız başını iki yana sallayıp arkasındaki vücudun verdiği sıcaklığa bıraktı kendini. Ama ağzından da başka bir kelime çıkmadı. Sadece o anı yaşamak istedi. Biliyordu ki birazdan geri dönecekti ve bu adam kendi geleceğinde hapiste olacaktı. Üstelik kendi zamanındaki Ayaz onu tanımıyordu bile.
" Uyu güzel yolcum. "
Yıldız gözlerini kapatıp kendini anın etkisine bıraktığında karnındaki kollar onu daha sıkı sardı. Aradan çok geçmeden uykuya dalan kız arkasında yatan adamın bir saniye bile gözlerini kırpmadığını fark etmedi. İki saatin sonunda ise kollarının boşluğa düşmesi ile gözlerini kapatan Ayaz onu bir daha ne zaman göreceğini düşünerek iç geçirdi.
&&&
2018 Günümüz
" Her şey tamam mı ? "
" Evet Buse hanım "
" Herkes geldi mi ?"
" Hemen hemen geldiler Buse hanım "
" Hiç bir aksilik olmasın. Hasta olduğum için hiç bir şeyi kontrol edemedim ama tek aksilik çıkarsa burnundan getiririm haberin olsun. "
Yıldız bıkmış bir şekilde başını tekrar salladığında Buse ona küstah bir bakış atıp asansöre doğru yürüdü. Dünden beri kafası karmakarışıktı. Ne kadar çabalasalarda Ayazı temize çıkaracak bir belge bulamamışlardı. Ayaz hâlâ o satış hisselerini nasıl imzalamış anlamıyorlardı. Hoş , adam zaten hisselerini sattığını kabul etmemişti hapse girmeden önce. Babasını öldürmesi ile ilgili bir ipucu da bulamamışlardı. Günlerini saatlerce dosyaları kurcalayarak geçirmişler ama elleri bomboş kalmıştı. Üstelik kuzeni ve patronu arasında da garip bir elektrik vardı. Aysima adamın onu öpmeye çalıştığını ve o sırada Busenin geldiğini ona anlatmıştı. Daha sonrasında patronu Aysimaya yaklaşmaya çalışsa da kız izin vermemiş Buse ile işi bittiğinde bir şeylere başlayabileceklerini söylemişti. Ama bu Uğur için kabul edilebilir değildi çünkü Yıldız bile adamın her an Aysimanın üzerine atlayacakmış gibi dolaştığının farkındaydı. Sanırım patronu kuzenine fena çarpılmıştı.
" Off "
" Ne oldu ?"
Uğur Beyin sesini duyunca hızla kafasını kaldırdı. Adam üzerindeki takım elbise ile çok şık duruyordu. İnkar etmeye gerek yoktu. Adam yakışıklıydı.
Ayaz kadar değil .
Beyninden geçen düşünceler için kendine kızdı. Ayaz geçmişteydi. Kendisi ise gelecekte. Kendi zamanındaki Ayaz ise onu tanımıyordu.
" Bir şey olmadı Uğur Bey "
" Güzel görünüyorsun "
Yıldız kendi üzerindeki siyah sade elbiseye bakıp gülümsedi.
" Teşekkürler "
" Aysima nerde ?"
" Lavaboya gitmişti en son "
Uğur anladığını belirtir gibi başını salladı ve asansöre yöneldi. Bu akşam hiç keyfi yoktu. İstediği hiç bir şeyi elde edememişti. Ayazı aklayamamış hiç bir açık bulamamıştı ve bu oynadığı oyundan da sıkılmıştı. Birazdan Buseden ayrılacak ve onu şirketten kovacaktı. Yoksa aklından çıkmayan deli gibi yanında olmasını istediği kızı kazanmadan kaybedecekti.
Akşamın ilerleyen saatlerinde çalışanlar çok eğlendikleri yüzlerinden belli bir şekilde sahnedeki orkestrayı dinlerken Yıldız ileride bir köşede Uğur Bey ve Busenin kavga ettiğini fark etti. Ne konuştuklarını elbette bu mesafeden duyamıyordu ancak el kol hareketlerinden tartıştıkları çok belli oluyordu.
" Seninki kavga ediyor "
Aysima anlamaz gözlerle Yıldıza baktıktan sonra onun bakışlarını takip etti ve Uğur ile Buseyi gördü. Gerçektende kavga ediyor gibiydiler. Sonunda ikiside salondan çıktığında Aysima da hareketlenince Yıldız da onu takip etti.
" Nereye ?"
" Ne konuşuyorlar merak ediyorum "
" Adamda gönlün var ,onun da sende gönlü var. Neden uzak duruyorsun madem ? Üstelik Buse ile aralarında da bir şey yok sayılır "
" Olsun. Tamamen Buse ile ilişkisini koparana kadar adım atmam "
Aysima kararlı bir şekilde konuşup yürürken Yıldız da gözlerini devirerek arkasından yürüdü. En azından kuzeninin gerçekleşebilecek bir ilişkisi vardı.
" Bunu yapamazsın "
Yaklaştıkça duyulan ses ile iki kız bir birine baktı. Koridorun köşesine gelip hafif bir şekilde başlarını çıkarsışar ve karşı karşıya duran Uğur ile Buseyi gördüler.
" Neden yapamayayım ?"
" Beni seviyorsun sen . Nasıl terk edersin ?"
" Saçmalamayı kes Buse . Senin köstebek olduğunu biliyorum. Bütün bilgileri senin sızdırdığını biliyorum. "
Busenin gözleri deli gibi açıldığında bir kaç adım geri gitti. Başını iki yana sallarken Uğur rahat bir tavırla ellerini cebine soktup karşısındaki kadına baktı. Şu an o kadar çirkin görünüyordu ki Uğur midesinin bulandığını hissetti.
" İspat edemezsin "
" Buse patron benim. Ve seni kovuyorum "
" Sen benim patronum değilsin "
Uğurun duyduğu sözlerle kaşları çatılırken Busenin kıvılcım çakan gözleri bir anda değişti.
" Sen benim sevgilimsin "
Uğur gözlerini devirerek kızın anlaması için tane tane konuştu.
" Bak. Bu . İlişki. Bitti. Zaten hepsi oyundu. "
Buse hırsla başını yukarı kaldırdı.
" O zaman bana bir iyilik yap. "
Uğur kızın bu sözlerine şaşkınlıkla bakakalonca Buse yüzünü indirerek gözlerinin dolmasını sağladı.
" Ne iyiliği ?"
" Geçen gün sana getirdiğim dosya "
"Şu akrabanın küçük şirketine istediğin yardım ile ilgili olan ?"
" Evet. Senin için küçük bir yardım. İmzala gideyim. Bir daha karşına çıkmam "
" Ne saçmalıyorsun sen. Hem casusluk yap hem iyilik iste "
Yıldız ikilinin tartışmasını izlerken ayaklarının altındaki zeminin sallandığını hissetti. Başının dönmesi ile * Aysima " dediğinde daha genç kız ona dönemeden ortadan kayboldu.
&&
2013
Alaz masa başında boş gözlerle önüne bakarken başına giren ağrı ile uzunca soludu. Aklı günlerdir olduğu gibi yine Yıldızdaydı. Kendi zamanındaki Yıldızı da araştırmıştı. Hatta bizzat gidip kendi görmüştü ama o Yıldız küçük bir kızdı sadece. Henüz üniversiteye yeni başlamış hayatın neşesi içinde tek derdi dersleri olan küçük bir kız. Ama kendi Yıldızı öyle değildi. O bambaşkaydı.
" Çok düşünüyorsun "
Ayaz duyduğu ses ile birlikte hızla kafasını kaldırdı. Kaldırır kaldırmaz da aklından çıkmayan yüzü karşısında gördü.
" Yıldız "
" Merhaba "
Adam oturduğu yerden kalkıp bir şey demeden kıza sıkıca sarıldığında kız da sanki bunu bekliyormuş gibi kollarını adama doladı. Ayaz burnunu kızın boynuna gömüp saçlarındaki kokuyu özlemle içine çektiğinde aynı şeyi Yıldız da ona yaptı. Özlemişti işte bu adamı .
" Konuşmamız lazım "
Ayaz biraz geri çekilip Yıldızın yüzüne baktı doya doya.
" Kesinlikle konuşmalıyız "
Kızdan biraz ayrılıp elini tutarak ofisin içindeki koltuklara yöneldi. Yanyana oturdukları koltukta vücudunu yan döndürerek Yıldızın yüzüne tekrar baktı.
" Bir haftadır gelmeni bekledim "
" Gelip gitmeleri ben kontrol edemiyorum "
" Biliyorum. Bir daha ne zaman gelirsin ?"
" Bilmiyorum. "
" Yıldız "
" Ayaz "
İkili birbirlerine bakıp gülümsediğinde Ayaz Yıldıza yaklaştı ve alnını kızın alnına yaslayıp gözlerini kapattı.
" Burda kalamaz mısın ?"
Yıldız sadece başını iki yana salladı. Bu mümkün değildi. Gidip gelmeleri bile kendi seçemiyordu ki .
" Ben gelemez miyim ?"
Yıldız yine başını iki yana salladı. Bu da mümkün değildi.
" Gelecekteki ben . O seni tanıyor mu ?"
" Hayır "
" Ne yapacağız ?"
Yıldız yüzü karma karışık bir şekilde kendini geri çekti. Bu istedikleri imkansızdı. Doğaya aykırıydı.
" Bir daha buraya geleceğimi sanmıyorum. "
Ayaz yüzündeki dehşet ile ayağa kalktı.
" Ne demek gelmeyeceksin ?"
" Uğur Bey seni hapisten kurtarmak için beni bu işe soktu ve ben bu yüzden senin yanına gelmeye başladım. Ama herşey bitti. Hiç bir şey bulamadık. Seni aklayamadık. "
" Umrumda değil. Seni görmeden yapamam. "
Yıldız yüzünde kızgın bir ifade ile ayağa kalkıp karşısına geçti.
" Yalnız değilsin ki. Bir sevgilin var . Öyle değil mi ?"
Bu sefer Ayaz başını iki yana salladı. Gözlerindeki ifade endişeden başka bir şey değildi.
" Artık değil. Aklımda sen varken başkasıyla olamazdım. Biz ayrıldık. Artık sadece bir çalışan ."
Yıldız gözlerini kocaman açarak geriye adımladı. Yapmaması gereken en önemli şeyi yapmıştı. Geçmişi değiştirmişti.
" Ayrılamazsın. Olmaz. Geçmişi değiştiremezsin. O kız senin sevgilin olarak kalmalı . Ta ki -"
" Ta ki ben hapse girene kadar mı ? Buse benden böyle mi ayrılıyordu. Ama değişti işte herşey. Ben seni -"
" Sus . Sakın söyleme. Olmaz. İmkânsız . Tekrar barış. Akış bozulmamalı "
Ayaz kaşlarını çatıp karşısındaki kıza bakarken kapısı tıklatılıp açıldı ve içeri biri girdi.
" Ayaz, misafirin mi vardı ?"
Buse odaya girdiği anda arkasını dönen Yıldız yüzünü ondan gizlemeye çalıştı. Beş yıl sonra karşılaşmaları gerekiyordu ve bunu riske atamazdı.
" Ne oldu Buse ?"
" Birazdan toplantın var . Onu hatırlatmak istedim. "
" Tamam "
" Bir de -"
" Evet ?"
Ayaz gözleri yüzünü çeviren Yıldızda Buseyi dinlerken her an karşısındaki kadının gitmesinden korkarak durmaya devam etti.
" Senden istediğim bir iyilik vardı . Biliyorsun . Dün getirmiştim. "
Ayaz sıkıntı ile başını sallayıp masasına döndüğünde Buse de garip bakışlar ile Yıldızı süzdükten sonra omzunu silkerek ona arkasını döndü. Hevesle Ayazın atacağı imzaya beklerken arkasındaki kızın sallanmaya başladığını fark etmedi.
" Araştırmaya vaktim olmadı. Sana güveniyorum. Akrabandı öyle değil mi ?"
" Evet. Sizin şirketiniz için küçük bir şey. Henüz yeni bir kuruluş ve yardımınız çok büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bize yardım ettiğin için gerçekten çok minnettarım "
Ayaz başını sallayıp imzalamak üzere dosyaya eğilirken tek istediği bir an önce Buseyi odadan göndermekti ancak gözleri kısa bir an Busenin arkasına kaydığında endişe ile öylece kaldı.
Yıldız geri gideceğini anlamış kendini yolculuğa hazırlarken Ayazın söylediklerini duyunca bir an şaşkınlıkla kaldı. Bu hikâyeyi duymuştu. Daha az önce gelecekteki Buse Uğur Beye aynı şeyi söyleyip iyilik istemişti. Endişe ile konuşmaya çalışsada mide bulantısı buna izin vermedi ve başını hızla iki yana sallayarak Ayazı uyarmaya çalıştı.
Yıldız kocaman açtığı gözleri ile başını sallayıp ağzından bir " Yapma " çıktı ve ortadan kayboldu.
Onun kaybolduğunu gören Ayaz ise onu son görüşü olduğunu bilmenin verdiği acı ile gözlerini sımsıkı kapatıp açtı. Artık Yıldızsız devam etmeliydi.
&&&
2018 Günümüz
Yıldız şirkete geri geldiği anda duvara tutundu. Bunu daha önce fark edemediği için kendisine çok kızıyordu. Herşey baştan beri çok açıktı. Buse. Her şeyi o yapmıştı. Ayaza oyun oynamış elinden hisseleri almıştı. Ve aynısını Uğur Beye yapmak üzereydi. Koşarak Uğur Beyin odasına daldı ama oda bomboştu. Hemen geriye dönüp aşağıya davetin yapıldığı alana geldi. Herşey bıraktığı gibiydi.
" Yıldız nerelerdeydin ?"
Yıldız arkasında kuzeninin sesini duyunca hemen ona döndü. Aysima gülümseyerek ona bakıyordu.
" Uğur Bey nerde ?"
" Uğur mu ? Buralardaydı. Ne oldu ki ?"
" Tuzağa düşmek üzere. Onu uyarmalıyız. Buse o nerde ? Her şeyi o yapmış. Bütün suç onunmuş "
* Yıldız bir saniye durur musun ? Söylediğin hiç bir şeyi anlamıyorum. Ne Tuzağı neden bahsediyorsun sen ?"
Yıldız kuzeninin şaşkın yüzüne anlamamış gibi baktığında daha önce fark etmediği bir şey gözüne takıldı.
" Sen elbiseni mi değiştirdin?"
" Ne ? Hayır. "
" Daha önce üzerinde farklı bir elbise vardı. Bu değildi "
" Yıldız gerçekten endişeleniyorum bak. Buraya bu elbise ile geldim. Dün Uğur gönderdi. Sen çok beğendiğini söyledin ?"
Aysima sanki karşısındaki kız anlama zorluğu çekiyormuş gibi tane tane konuşurken Yıldız başını iki yana salladı.
" Sen neden bahsediyorsun ?"
" Esas sen neden bahsediyorsun Yıldız Allah aşkına ?"
" Kızlar bir sorun mu var ?"
Uğur yanlarına geldiği anda Aysima gülümseyerek ona döndüğünde Yıldız etrafında neler olduğunu anlayamayan gözlerle bakındı.
" Sıkıldın mı ?"
"Yok her şey çok güzel "
Yıldız hâlâ şaşkın bakışlar ile konuşan ikiliye döndüğünde gördükleri ile gözleri büyüdü. Uğur eğilmiş Aysimayı öpüyordu. Öpücük kısa sürsede Uğur kızın yüzünü okşayarak gözlerine aşkla bakmaya devam ediyordu.
" Siz - siz ne ara bu kadar yakınlaştınız ?"
" Yıldızcım. Gerçekten korkutuyorsun beni. Biz bir aydır çıkıyoruz ya hani Uğurla. "
" Neler oluyor ya ? Hiç bir şey anlamıyorum "
Yıldız kendi kendine konuşurken Uğurun sesini duydu tekrar.
" Nerde kaldı bu adam ? Beş dakikaya geliyorum demişti "
" Gelir şimdi merak etme "
" Kim ?"
Yıldız konuşan ikiliye bu sefer temkinle bakarken Uğurun " Ayaz tabiki " sözü ile gözleri ardına kadar açıldı.
" Ne ? Nasıl ?"
" Ay valla iyi değil bu. Kuzen içtin mi sen ? Ayaz geliyor ya bu gün . "
Uğur da Aysimayı tasdikler bir şekilde başını sallayıp " Beş yıl oldu. Özledim be herifi " diye konuştu. Yıldız ise şaşkınlığa devam ederken " Hapisten çıktı mı yani ? diye sorunca Uğur ve Aysima ona anlamaz bir şekilde baktılar.
" Ne hapsi kızım. Adam Amerika da yaşıyor ya "
" Nasıl ya ? Ee Buse ne oldu ?"
" Buse kim ya ?"
Aysima saçma sapan konuşan kuzenine endişe ile bakarken Uğur " Hah geldi işte " deyince Yıldız hemen gözlerini kapıya dikti.
Gerçekten oydu. Kapıdan bütün heybeti ile giren ve bütün gözleri üzerine çeken kişi Ayazdı. Her adımında onlara yaklaşan ve yaklaştıkça gözlerini diktiği Yıldızdan ayırmayan Ayazdı. Ağır hareketler ile sonunda tam yanlarına geldiğinde diğerlerini es geçip tam Yıldızın önünde durdu
Uğur " Kuzen ?" diye soru sorarcasına Ayaza baktı ancak Ayaz hiç kimseye bir şey demeden Yıldızın eline uzanıp sımsıkı tuttu ve arkasını dönüp kızla birlikte yürümeye başladı.
" Ne oluyor ya . Kuzenin kuzenimi nereye götürüyor ?"
" Hiç bir fikrim yok . Tanıştıklarını bile bilmiyordum ki "
İki sevgili giden ikilinin ardından bakarlarken davet gecesi tüm hızıyla devam ediyordu.
&&
Yıldız elinden tutulup götürülürken ağzını açıp hiç bir şey söylemedi. Şu an Ayaz yanındaydı ve hâlâ olanlara inanamıyordu. Ayaz onu asansöre bindirip kendi odasına götürdüğünde Yıldız daha dün kullanılmamaktan tozlanmış odanın tertemiz olduğunu görünce bir şok daha geçirdi.
" Neler oluyor ?"
Yıldız sonunda konuştuğunda Ayaz gülümseyerek onun karşısında durdu.
" Yanlış hesaplamadıysam buraya geleli on onbeş dakika falan olmuş olmalı "
" Sen - ben - Evet . Ama sen hapisteydin . Nasıl çıktın ?"
Yıldız kekeleyerek bakarken Ayaz derin bir nefesle ağzını açtı.
" Pekala. Öncelikle ben hiç hapse girmedim "
" Nasıl ?"
" Senin sayende "
" Anlamıyorum . Ben seni en son bıraktığımda Busenin yalanına kanmak üzereydin. Aman Allahım o dosyayı imzalamamalıydın. Her şey bir oyundu ama ben anlayamadım. Fark ettiğimde çok geçti. "
" Sakin ol. Seni gördüğüm son gün sen kaybolmadan önce yüzündeki ifadeyi gördüm. Buseye endişe ile bakıyordun. Bu da beni şüphelendirdi. O dosyayı imzalamadım. Araştırma yaptığımda da Busenin yalanı ortaya çıktı. Onu kovdum. Çok sinirlendi. Sonra -"
" Sonra bir gece evime geldi. Ama evde ben Yoktum. Babam vardı. Ne oldu aralarında ne geçti bilmiyorum ama Buse - Buse babamı öldürdü. O hapse girdi ben dışarda kaldım. "
" İnanamıyorum "
Ayaz başını sallayıp devam etti.
" Seni bir daha görmeyeceğimi anlayınca Amerika ya geri döndüm. Ta ki bu güne kadar. Seni bekledim. "
" Ama -"
" Allah aşkına Yıldız. Sen beni yarım saat önce gördün , ben seni beş yıl önce. Beş yıldır da beklediğim bir şey var "
" Neymiş o ?"
Ayaz gözlerini devirerek yıllardır beklediği kızı kendine çekti ve ensesinden tutup dudaklarını dudaklarına bastırdı. İşte buydu. Beş yıldır beklediği kavuşma buydu. Yıldız önce şaşırsa da hemen kendini topladı ve kollarını adamın boynuna sardı. Annesinin bütün uyarılarına rağmen onu dinlememiş ve geçmişi değiştirmişti ve birden fazla insanın kaderi farklı yönde akmıştı. Ama umrumda değildi çünkü Yıldız bir süredir ilk defa mutlu olduğunu hissediyordu. Bundan sonra ne olursa olsundu.
&&&